RĂSPUNS LA COMENTARIILE VOASTRE

În multe din comentariile postate pe blog dar și în mesajele private sau în discuțiile directe pe care le am cu voi, mi se aduce aminte de faptul că mulți dintre cei care astăzi conduc Universitatea Ovidius au fost sprijiniți de mine și „făcuți mari” tot de mine. Iar din „fruntea bucatelor” azi, cum spune un coleg din UOC, Prof. dr., într-un comentariu, „ne calcă în picioare”. Şi continuă profesorul:

„Nu zăpada este de vină, ci mizeria morală şi profesională cu care ne confruntăm zilnic, când orbii îţi arată pe unde să mergi şi muţii ţin conferinţe. Iubirea de meserie a devenit calvar şi scârba ia locul bucuriei de fi dascal.”

Domnule profesor… acum cinci ani am venit la conducerea UOC cu speranța și dorința de a dezvolta această instituție și de a o face una dintre primele universități ale țării, lucru pe care parțial l-am realizat în perioada în care am avut onoarea să îi fiu Rector. Am crezut atunci, ca și acum, în energia tinerilor dar şi în dorința tuturor de a contribui la dezvoltarea și creșterea acestei instituții, în buna credință a celor care sincer doreau să construiască o comunitate academică de prestigiu. De altfel, o dimensiune importantă a campaniei mele s-a adresat studenților, cadrelor didactice tinere și tuturor celor care doreau să-și construiască un viitor comun în sânul principalei universități dobrogene.

De aceea, odată ajuns Rector am sprijinit și am adus alături de mine o echipă tânără și energică alături de profesori cu experienţă, cu care am crezut că voi putea lucra pentru binele comun și pentru dezvoltarea instituțională. Totodată, ușa mea era în permanență deschisă studenților, cadrelor didactice și oricui venea cu propuneri sau soluții utile și pertinente.

Am numit și am sprijinit oameni care nu avuseseră funcții până atunci și care păreau că vor să fie parte dintr-o echipă nouă, tânără și activă. Însă după cum bine știm „puterea corupe, iar puterea absolută corupe în mod absolut”… Unii dintre ei, odată ajunși pe funcții au început să se comporte cu o aroganță maximă, să se transforme în „vătafi”, așa cum plastic se exprima cineva într-un comentariu, și să îi trateze pe ceilalți cu dispreț considerând că acele funcții li se cuvin și că sunt superiori tuturor.

Citind comentariile voastre recunosc că în multe cazuri aveți dreptate și că uneori m-am înșelat major în ceea ce privește calitatea oamenilor și coloana lor vertebrală. Dezamăgirea maximă a fost să văd că după FĂCĂTURA MIZERABILĂ cei mai mulți dintre cei care anterior nu știau cum să mă ridice în slăvi și pe care i-am sprijint în toate proiectele mi-au întors spatele. Dar în astfel de momente se vede caracterul și valoarea unei persoane. Pe majoritatea îi regăsim în conducerea actuală cu aceleași funcții sau chiar… mai mari, luând salarii incredibile fără să facă nimic, dar înjurând „era Epure” și „greaua moștenire” ce e vinovată, potrivit lor, de toate problemele actuale ale UOC.

Mă întreb şi mă întrebaţi dacă în cazul în care aș avea posibilitatea să dau timpul înapoi și să o iau de la capăt aș acționa altfel… Răspunsul este NU.

Cred în continuare în capacitatea tinerilor, în capacitatea tuturor generaţiilor… De fapt, cred în capacitatea oamenilor de calitate de a pune umărul la construcția unui proiect de viitor. Dar acum… cu înțelepciunea experienței aș fi mai precaut și nu aș mai acorda încredere oricui și în orice condiții.

Şi aştept ca voi să fiţi acei oameni de valoare pentru viitorul proiect.

Vă mulţumesc tuturor pentru comentarii, sugestii şi mesaje!

4 thoughts on “RĂSPUNS LA COMENTARIILE VOASTRE

 1. prof.dr. says:

  Pretul platit de unii dintre noi pentru increderea Dvs in caractere infecte, este urias si nu se va compensa nicicand. Anii trec dureros. V-am replicat aspru si v-am refuzat acel drept la “fericire”, citat recent intr-un titlu. In schimb, m-am rugat la Dumnezeu sa va intoarceti la familia Dvs si in casa Dvs si daca vi s-a inscenat ceva odios, tot Dumnezeu sa va aduca dreptatea. Cat mai repede!
  In alta ordine de idei, va trebui sa invatati sa cautati competenta fara varsta!!, iar criteriul angajarii tinerilor in constructia UOC, sa se faca pe baza respectului pentru valoare si confirmarea ei. A trebuit sa platiti amarnic, ca sa invatati adevarata investitie in oameni.
  Doar ticalosii pot afirma ca nu ati construit in UOC si nu ati ordonat cele mai multe dintre lucruri si fapte. Sunteti asteptat in calitate de coleg sa va alaturati celor seriosi si morali, pentru a intelege limpede care va este misiunea. Noi am invatat sa rezistam si sa existam, prin umilinta.
  Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  • Am încercat și atunci să caut competențe în oameni și nu în vârstele lor. Am încercat. Am suferit. Anii au fost duri și pentru mine. Vă înțeleg perfect prin ceea ce treceți… Dar vreau să cred că îmi veți fi aproape în a găsi VALOAREA din oameni. Va mulțumesc! Doamne Ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *