LECŢIA DE PATRIOTISM

În zilele noastre sunt prea puţine… faptele ce te pot face mândru că eşti dintr-o ţară numită România. Orice ziar, post tv, social-media deschizi… puţine şi puţini. Şi totuşi… acum câteva zile, o fată de nici 29 de ani ne-a readus această mândrie. Este vorba despre CRISTINA NEAGU ce a fost desemnată de trei ori cea mai bună handbalistă a lumii.

Iar acest fapt se întâmplă pentru prima oară în istoria acestui sport. Poate ştirea nu a fost mediatizată aşa cum ar trebui în condiţiile în care, de multă vreme, România nu prea mai contează în multe alte dimensiuni ale sportului aşa cum o făcea în alte timpuri. Cu toate acestea, vedeta naţionalei României reuşeşte.

Cristina deţine numeroase trofee, atât cu echipe de club cât şi cu echipa naţională încă din 2005 la Campionatul European de Junioare din Australia fiind desemnată „cea mai valoroasă jucătoare a lumii”. După ce a jucat la HC Activ Ploieşti, Rulmentul Braşov, Oltchim Vâlcea, ŽRK Budućnost de anul acesta, Cris a revenit acasă, la CSM Bucureşti.

Interesant este şi faptul că cea care a lansat-o pe Cristina spre zona de mare performanţă a fost supranumită „Hagi handbalului feminin românesc” – Mariana TÂRCĂ, prima handbalistă din ţara noastră selecţionată într-o echipă a lumii, fiind sportiva cu cele mai multe goluri marcate pentru orice echipă naţională din lume.

Oare îşi mai aminteşte cineva de aceste performanţe?

Nu credeţi că noi despre… noi vorbim mult prea puţin sau deloc de bine?

M-a impresionat faptul că după aflarea veştii, Cristina Neagu a spus:

Premiile individuale sunt importante, dar le-aş da pe toate pentru o medalie de aur cu echipa naţională”.

Iar echipa aceea la care face trimitere cea care a fost desemnată de trei ori cea mai bună handbalistă a lumii pentru prima dată în istoria acestui sport… este cea a României.

 

2 thoughts on “LECŢIA DE PATRIOTISM

  1. Chioveanu Marilena says:

    Dă ..,în ordine.., felicitări destoinica prof Mariana Tarca..,fosta marea handbalista a Romaniei..,felicitari Cristina Neagu..,actuala mândrie a handbalului feminin românesc ambițioasă puternică și talentata sportivă..,obiectivul ochit este pe măsura valori tale..,succes sa l infeplinesti..,să revenim..,și așa cum orice părinte își vrea copilul mai presus că el sa l depășească.., așa și prof. Mariana Tarca..,fosta mare handbalista..dorește că tinerele handbaliste ..,să o depășească. , sa i bata toate recordurile ..,asta i mersul înainte ..asta i progresul.. asta i performanță în sport.., felicitări inca o dată d na Mariana Tarca.., succes in activitatea handbalistica feminina românească.., santem convinși că aveti..,un cuvânt inca greu de spus ..!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *