A „ARS” MULT PREA REPEDE…

La 1 iulie 1961 se năștea Diana Frances Spencer sau mai simplu Lady Di, cea care va deveni cunoscută peste ani drept „Prințesa inimilor” sau „Prinţesa poporului”, aşa cum au denumit-o britanicii, Diana a intrat în istorie prin bunătatea, graţia dar şi prin destinul ei tragic.

Născută într-o familie aristrocratică, primind la logodnă din partea lui Charles un inel ce valora treizeci de mii de lire alcătuit dintr-un safir înconjurat de 14 diamante, devenind soția prințului moștenitor al Regatului Unit al Marii Britanii la doar 20 de ani, având parte de ceea ce mass-media a numit „nunta secolului” vizionată de peste 750 de milioane de oameni din întreaga lume.

Părea că astrele complotaseră să îi ofere o viață fericită și fără griji. Dar realitatea a fost cu totul altfel.

Iar azi… toți biografii ei sunt de acord că Lady Diana a fost nefericită și că prinţesa a încercat să se sinucidă de mai multe ori, a suferit de bulimie, automutilare, depresie şi anxietate acută.

Nefericirea din căsnicie o va face să se dedice unor cauze umanitare precum lupta împotriva drogurilor, a SIDA, a excluderii sociale, pentru interzicerea minelor anti-personal cauze ce nu se aflau pe agenda Coroanei Britanice. Va începe să fie tot mai prezentă în media devenind pentru o perioadă cea mai fotografiată femeie din lume.

Toate activitățile sale o fac foarte populară și apreciată de britanici și nu numai, comportamentul și atitudinea ei umanizând imaginea Casei Regale Britanice.

În 1992 se va despărți oficial de Charles, iar în august 1996, Diana şi Charles au divorţat legal, ea primind titlul de prinţesă de Wales, renunţând la cel de „Alteţă Regală”.

În toată această perioadă se va afla de multe ori pe prima pagină a tabloidelor din cauza problemelor din căsnicie sau a vieții sale sentimentale.

Moartea sa prematură, la 31 august 1997, a fost un șoc pentru întreaga lume. Conform variantei oficiale, moartea sa este rezultatul unui accident de mașină petrecut în timp ce se deplasa prin Paris împreună cu iubitul său, milionarul egiptean Dodi Al-Fayed, fiul proprietarului firmei „Harrod’s” și încercau să scape de un paparazzi prea insistent. Imediat însă au apărut o serie de teorii ale conspirației care vorbesc chiar despre un asasinat.
Dacă vrem să înțelegem ce a însemnat Lady Diana pentru contemporanii săi cred că cel mai bine o putem face ascultând cântecul Candle in the Wind (Goodbye England’s Rose) compus imediat după moartea sa de celebrul Elton John.

Azi ar fi împlinit… 56 de ani…

A „ars” mult prea repede… Nu trebuia.

Dumnezeu să o odihnească în pace…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *