UOC: CU PAŞI REPEZI SPRE FALIMENT

Trebuie să mărturisesc faptul că am rămas uimit şi sunt plăcut impresionat de forţa cu care în ultima perioadă aţi cooperat, v-aţi unit şi v-aţi mobilizat în tot acest demers de a opri nedreptăţile conducerii sau, mai bine zis, regimul dictatorial impus de managementul păgubos Rugină-Gârţu.

Ne leagă un ideal şi, indiferent de poziţia fiecăruia pe care o ocupa în organigrama Universităţii, cu toţii ne dorim aceleaşi lucruri: salvarea UOC şi recăpătarea prestigiului de universitate de top din România.

E timpul ca banii proveniţi din productivitatea muncii angajaţilor universităţii să se regăsescă în creşteri salariale individuale şi nu să fie aruncaţi pe chirii în timp ce spaţiile universităţii zac în paragină sau pe plata penalităţilor din cauza incompetenţei lui Rugină sau pe proiecte inutile din care “capii” organizaţiei îşi rotujesc lunar veniturile cu câteva mii de lei.

Atât timp cât la conducere va exista paravanul Rugină din spatele căruia Gârţu, Bobe, Maftei şi ceilalţi favoriţi trag sforile pentru propriile interese şi, după cum am detaliat în materialele trecute, sumele sunt uriaşe, universitarii nu vor beneficia de remunerarea corecta a muncii lor ba mai mult, în ciuda eforturilor depuse, se vor trezi fără loc de muncă asta ca urmare a desfiinţării specialităţilor sau chiar a facultăţilor.

Universitatea cade, se prăbuşeşte chiar sub ochii noştri iar raportul de evaluare ARACIS din 2016 este dovada acestui declin.

http://proiecte.aracis.ro/uploads/media/Raport_Director_de_misiune_si_coordonator_8f8d56.pdf

Având în vedere incompetenţa managerială a conducerii actuale, foarte mulţi dintre voi mi-aţi împărtăşit îngrijorările voastre cu privire la viitoarele evaluari ARACIS .

În 2016 UOC a fost retrogradată primind cu indulgenţă calificativul “Încredere”, existând propunerea ca instituţia să fie catalogată cu calificativul “Încredere limitată”.

În raport sunt notate cu roşu problemele şi măsurile cu caracter urgent ce trebuie implementate existând şi un termen de remediere – 1 an.

Deşi au trecut aproape doi ani de la ultima evaluare iar situaţia UOC nu doar că nu s-a remediat ci este mult mai critică decât atunci, un mare semn de întrebare se ridică asupra existenţei acestei instituţii publice ce oferă sute de locuri de muncă. Este UOC o pierdere de bani pentru bugetul României?

În conferinţa de presă pe tema retrogradării ARACIS, Carmen Maftei afirma:

“S-a trecut la implementarea planului de măsuri propus”.

(http://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/aracis-universitatea-ovidius-constanta-a-obtinut-calificativul-incredere-606911.html )

Carmen Maftei “joacă” în prezent rolul de prorector responsabil cu dezvoltarea şi implementarea strategiei academice şi de asigurare a calităţii în cadrul UOC.

Înainte de a primi acestă funcţie, ‘’juca’’ rolul de decan al Facultăţii de Farmacie, ceea ce în termeni decenţi se poate numi o aberaţie a conducerii Rugină-Gărţu, din moment ce domeniul în care aceasta îşi desfăşoară activitatea didactică ţine de construcţii, neavând absolut nici o competenţă care să o recomande în fruntea unei facultăţi cu profil medical.

( http://www.telegrafonline.ro/facultatea-de-farmacie-de-la-ovidius-are-un-nou-decan-interimar)

De aceea consider că nu are sens să aducem în discuţie ideea unor realizări sau a vreunui progres înregistrat de facultate în perioada în care Maftei a fost decan. În mod evident, poziţia de decan a fost una de tranzit, o alternativă “forţată” în aşteptarea unor “vremuri mai bune”.

Aşa cum era de aşteptat şi ţinând cont de modul de operare a grupului de interes – atunci când UOC pierde, ei au de câştigat – servind ca scuză şi raportul nesatisfăcător ARACIS, în aprilie 2016 producându-se schimbări în ceea ce priveşte conducerea. Şi cum “manus manum lavat” – să nu uităm campania şi susţinerea pe care Maftei a efectuat-o în alegerile 2012 în favoarea lui Gârţu.

(https://www.replicaonline.ro/alegeri-la-universitatea-ovidius-girtu-si-mamut-au-intrat-in-degringolada-52759/) – Carmen Maftei preia funcţia d-nei conf. univ. dr. Tofan Lucica şi ajunge sa ‘’joace’’ rolul de prorector în cadrul UOC.

Aşadar, aproape de sfârşitul anului 2017, după un an jumătate de când Maftei a obţinut această funcţie de vârf a universităţii, rezultatele muncii sale sunt inexistente şi asta în ciuda faptului că am fost asiguraţi că “s-a trecut la implementarea planului de măsuri propus”.
Cu siguranţă, Maftei are o pasiune în a face declaraţii şi promisiuni în presa “ce dau bine” din poziţia în care se află, fără a avea vreo legătură cu adevărul sau realitatea sau cu… munca.

Un alt exemplu în acest sens este o declaraţie a sa din 2014 cu privire la înfiinţarea unui colegiu în cadrul Facultăţii de Construcţii pentru absolvenţii de 12 clase care nu şi-au luat diploma de bacalaureat.

Aşa cum era de aşteptat nu există în prezent aşa ceva în cadrul UOC şi, ţinând cont de faptul că principala activitate a “găstii” este cea de a prădui universitatea şi nu de a o dezvolta, nu este cineva mirat sau dezamăgit de acest fapt.

( http://www.reporterntv.ro/stire/remus-pricopie-nimeni-nu-se-poate-inscrie-la-facultate-fara-diploma-de-bacalaureat )

Cu toate acestea, lăsând la o parte inconştienţa “prorectorului” Maftei care împreuna cu restul “găştii” se “joacă” astfel cu locurile de muncă a sute de cadre didactice şi nu numai, există puncte critice semnalate în raportul ARACIS şi, în ciuda asigurărilor conducerii în conferinţele de presă, situaţia s-a agravat.

“La programele de licenţă cifra de şcolarizare este acoperită în proporţie de 59.33%. Există facultăţi care sunt sub 50% respectiv: Facultatea de Litere, 46,41%; Facultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole 46.45% şi Facultatea de Construcţii 46,84%” – citat din raportul ARACIS din ianuarie 2016.

Facultatea de Construcţii având din aprilie 2016 un cadru didactic – Carmen Maftei – într-o funcţie înaltă de prorector RESPONSABIL cu dezvoltarea şi implementarea strategiei academice şi de asigurare a calităţii, a înregistrat:

– Admiterea 2015 -sesiunile iulie şi septembrie un număr total de 103 studenţi declaraţi admişi pe listele afişate.

– Admiterea 2016 -sesiunile iulie şi septembrie un număr total de 84 studenţi declaraţi admişi pe listele afişate.

 

– Admiterea 2017- sesiunile iulie şi septembrie un număr total de 64 studenţi declaraţi admişi pe listele afişate.

Poate ne lămureşte “prorectorul” Maftei Carmen unde sunt rezultatele măsurilor implementate după ce ARACIS-UL a semnalat diminuarea numărului de studenţi înscrişi la studiile de licenţă, când propria facultate a înregistrat din 2015 până în prezent o scădere cu aproximativ 38% a numărului de studenţi admişi.

Ce strategie, ce măsuri şi ce metodologie de atragere a studenţilor a implementat Carmen Maftei pentru a remedia situaţia macar a propriei sale facultăţi ce ţine direct de competenţa sa, cu toate că are responsabilitatea dezvoltării a 16 facultăţi din cadrul UOC?

Cât de conştientă e Carmen Maftei de situaţia critică a universităţii şi cât de mult îi pasă de viitoarele evaluări ARACIS când se va constata o agravare a situaţiei?

Răspunsul este retoric, interesul prorectorului Maftei Carmen este nul şi este în aceeaşi măsură cu cel al prorectorului Gârţu al cărui departament de fizica în 2017 a înregistrat în ambele sesiuni de admitere un total de 17 studenţi.

În aceeaţi categorie a facultăţilor ce nu-şi poate atinge jumătate din cifra de şcolarizare se încadrează şi Facultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole. Şi în cazul acesta, admiterea 2017 a adus un număr mai mic de studenţi decât anii trecuţi, cu toate că managementul decanului Skolka a fost recompensat pe anul 2016, aşa cum am detaliat într-un material trecut cu aproape 10000 lei lunar.

Oameni ca Maftei, Gârţu, Bobe, Rugina, Skolka şi ceilalţi membrii ai grupului de interese sunt plătiţi de către universitate cu salarii uriaşe ce depăşesc în cele mai multe cazuri zece mii de lei lunar, pentru a conduce o INSTITUTIE PUBLICĂ.

ŞI O CONDUC ÎNTR-ADEVAR … CĂTRE FALIMENT.
În încheiere recomand cu încredere aşa zis-ului “prorector” – performanţa trebuie sa te recomande când ai o astfel de responsabilitate şi nu un titlul “obţinut”- Carmen Maftei împreună cu Gârţu şi Bobe să citească evaluările ARACIS atât ale UMC-ului cât şi ale Academiei Navale Constanţa, alături de care au deschis anul universitar 2017-2018, pentru a afla ce calificativ a primit managementul instituţiilor şi să răspundă privind în ochii a sute de oameni ce lucrează în UOC la o întrebare simplă:

La ce universitate credeţi că se referea, domnilor “manageri” – când în discursul său preşedintele Iohanis, cel care a ales tocmai Constanţa pentru a participa la un astfel de eveniment, a afirmat – citez:

„Nu înseamnă însă că trebuie să încurajăm existenţa unor universităţi cu grave probleme de management educaţional doar de dragul statisticii”….. ?????

41 thoughts on “UOC: CU PAŞI REPEZI SPRE FALIMENT

 1. Cadru didactic says:

  Buna dimineata domnule Rector.Universitatea se va desfiinta sigur daca numneavoastra nu veti reveni la conducere.Sunteti cel mai bun rector pe care universitatea l-a avut vreodata.Cu un betiv ca Rugina, un penal ca Girtu, o nultitate ca Bobe etc. ne indreptam spre o ,,moarte sigura”.Acesti hoti nu doresc decat sa isi umple in continuare buzunarele si sa si asigure familiile.Dar domnule Rector,si noi avem familii!Vine iarna si ne gandim cu groaza ca dupace ca stam in frig la UOC, o sa stam si acasa ca nu avem bani defacturi din cauza mafiotilor ce ne conduc si se infructa din munca noastra.E mai grav ca pe vremea comunismului la UOC pentru ca macar atunci stateam la coada pentru paine, acum nu avem bani de paine!Ei!Ei ne jefuiesc!Afara actuala haita ce capuseaza universitatea.Vrem sa se faca dreptate!

 2. RUSINE MARCA RUGINA says:

  ,,Spune-mi cu cine umblii ca sa iti spun cine esti”.Este o zicala mult prea potrivita pentru Rectorul UOC Rugina Sorin.Curatenia la nivel institutional a inceput-o prin numirea pe post de consilier personal a domnului Col.Prof.Univ.Dr. Gheorghe Taralunga ( condamnat la 8 ani de inchisoare pentru luare de mita ) continuand cu Prorectorul Mihai Gîrțu care pana nu demult a fost acuzat de transferuri frauduloase de studenti de la fizica la farmacie impreuna cu Taralunga, Bobe Alexandru Prorectorul pe Administrativ – soferul rectorului in campanie, un slab pregatit profesional, cu aere de boier, Vancea etc.Pai cu asa firma de ,,curatenie” domnule Rector, intelegem si noi de ce universitatea cade si la propriu si la figurat.

 3. Bobita says:

  Bobe Alexandru..marele sustinator al Echipei Rugina!mentorul ruginit!ce zâmbet colorat avea grasutul stand la dreapta lui ,,SEFU” ca doar asa va spunea.Era si normal sa va spună asa după ce l-ați scos din anonimatul matematic făcându-l șef de departament!Si uite asa marele si la propriu si la ,,figurant” Alexandru bobe, sustinatorul de șefi si de proteste anti-guvern PSD, om de casa al lui decebal fagadau, ieșea din anonimat sub lesa dumneavoastră la o vârsta frageda făcând toata ziua numai lucruri in favoarea lui ȘEFU …ca sa nu supere pe ȘEFU BINEÎNȚELES…in fine toți il știm cu câta perversitate a trecut din barca gartu in barca Epure….ce fel de om este acesta?ca după ce Vorbești vrute si nevrute de gartu si rugina sa ajungi sa le dai binecunoscutele ,,limbi”?RUSINEE!!!Va rugam domnule Epure sa ne oferiti mai multe detalii despre ascensiunea fulminanta a acestui vierme grasan numit Alex bobe!sau mai bine zis despre ,,BOBITA” cum este numit de actuala conducere.zi buna

 4. Profesor says:

  Ca universitatea este aproape de faliment, e o realitate cunoscuta de oricine isi desfasoara activitatea muncii in cadrul acesteia. Rugina, Maftei, Gartu au alte sarcini si atributii decat cele din fisa postului. Credeti ca le pasa de numarul de studenti si de faptul ca din 16 facultati, trei sferturi din ele nu dau nici un fel de randament. Au vreo apasare in acest sens???
  Oamenii astia nu sunt aici sa munceasca pentru universitate, ci fiecare trage pentru el. Au prins sansa cu Rugina si a tras fiecare cat a putut -apartamente, bani in conturi si multe prea multe avantaje materiale.Au devenit atat de lacomi si de avari incat manevrele lor sunt atat de evidente atat din exterior cat si din interior.
  ARACIS?randament mangerial?-vorbe…dar pana cand?

 5. coleg says:

  SRL Vitcu si asociatii(grupare de tip mafiot), fosta Facultate de arte, aduc studenti care nu au nimic de a face cu specializarile vocationale, niste rataciti prin spatiile firmei de casa a madamei, protejata de Laurentiu Sarbu, care roaga insistent fiecare rector si prorector ” sa aiba grija de femeia lui”, cum declara sefii implorati.
  Cifra de scolarizare este buna dar absolventii sunt in cea mai mare parte nulitati, rebuturi care nu vor servi IN VECI!!!societatea cu pregatirea lor, ca de talent nu poate fi vorba. La PO vin doar “cainii de casa” ai madamei, care “latra”prin sedinte intru sustinerea ei cu orice pret, impotriva specialistilor seriosi si muncitori, dusmanii cei dintai ai repetentei decane(a terminat o facultate privata intr-o scara de bloc, neacreditata, in 1995 si a luat licenta in 2001 la o universitate din tara), dand bani multi pe posturi ocupate cu “personalitati” de tip Daminescu Adrian, exmatriculat din conservatorul bucurestean pentru fapte penale, care preda tocmai ce nu are in diploma ca si altii.
  Daca te duci la Maftei, refuza discutia “ca nu pot sa fac nimic!!, nu stiu, nu stiu!” iar Gartu “stiu realitatea dar altcineva are puterea si butoanele”, dar banii pe functie ii iau si noi tot pe nerespectarea Regulamentelor vom crapa aici, facandu-ne astia nebuni, incompetenti, reclamagii, sau exclusi din viata facultatii, ca nu putem accepta hotia si marsavia.
  ARACIS da acreditari in conditii la fel de abjecte, dupa ce noua ni s-au cerut bani in repetate randuri pentru binecuvantarea comisiei care” nu are bani de mancare”, vezi Doamne!!
  Rog toti colegii care stiu adevarul sa scrie pe blog si sa spuna ca lumea citeste si afla si mai ales colegii nostri din Senat, care TREBUIE SA IA O DECIZIE IN FAVOAREA INTREGII UNIVERSITATI SI SA ORGANIZEZE ALEGERI ANTICIPATE!!!
  Asa nu se mai poate!
  Banul public a incaput pe maini ticaloase!

 6. C.D says:

  Domnule Rector, va cunoastem a fi un om de cuvant.Tot ce ati promis, ati facut.Va rugam ca si de data aceastabsa ne promiteti ca o sa ne salvati.Iubim aceasta institutie de invatamant si nu vrem sa se duca pe apa sambetei.Pentu majoritatea dintre noi, UOC este a 2 a casa si familie.

 7. UOC says:

  Stimati colegi, intr-adevar, UOC se indreapta spre un dezastru vizibil si de acest dezastru este vinovat o singura persoane, GIRTU MIHAI! Aceasta persoana care este de o duplicitate bolnava, dar si de o ipocrizie crasa, si-a recunoscut in sedinta Senatului vinovatia cu privire la transferurile ilegale efectuate cu Taralunga insa, curios, DNA-ul i-a dat NUP. Oare justitia nu ar putea cita toti membrii Senatul in calitate de martori sa cerceteze acest caz? Oare colegii din UOC sunt atat de naivi sa accepte ca acest personaj sa-i conduca din umbra?

 8. Coleg says:

  Acest Girtu Mihai si-a schimbat amanta de cand e mare prorector.Mai nou atentia i-a fost captata de Carmen Maftei.In loc sa vegheze la buna desfasurare a activitatii, Girtu se ocupa de amantlacuri.Sa vedem acum ce beneficii va mai avea amanta Maftei.

 9. Adevarul says:

  Saraca Manuela se chinuie si face danturile la toti mosii si sotiorul Mihaita isi face placerile cu Mafteica.Manuela este inceputul suferintei tale langa Mihai.Mafteica nu este sanatoasa si o sa iti strice casa.A inceput sa se laude deja cu acest aspect.Ia masuri urgente daca nu vrei sa ai de suferit desi Mihai al tau este in limba dupa Carmen.O sa ajungi la divort in ritmul acesta..

 10. Profesor says:

  Domnule Rector, nu doar Maftei Gartu Bobe sunt vinovati de dezastrul si de directia falimentara in care se indreapta universitatea. Sunt mai multi, au functii sus-puse si pe care dumneavoastra ii cunoasteti destul de bine. Fiecare dintre ei va trebui sa-si asume consecintele alegerilor pe care le-au facut si anume sprijinirea acestor incompententi manageri in demersurile lor de a goli bugetul universitatii.

 11. coleg says:

  Da, intr-adevar sunt cei din Senat in aceeasi masura responsabili de ceea ce se intampla. Totusi, nu putem generaliza la modul brut. Exista, in mod evident si astfel de persoane cu interese si sarcini clare, dar nu in totalitate.Iar evenimtele si confruntarile din ultima perioada a determinat pe multi sa reevalueze situatia.

 12. DACIS says:

  Sursa multor nenorociri este acest organism bolnav numit DACIS patronat acum de Prorectorul Maftei. În laboratoarele Dacisului sunt fabricate posturi didactice aducătoare de șpăgi pe toată linia: pe durată ne sau determinată. Ce mai contează dacă ai terminat cu media 7 o facultate de muls bani de la fraieri iar postul presupune că ar trebui să fii specializat în oase? Merge și așa. Important e să ai un schelet în dulap.
  La planuri și state de funcții, Maftei semnează prima. Dacă iese prost, CA-ul și Senatul se leapădă urgent. Comisiile de verificare a dosarelor de concurs, se înființează ieri, se desființează azi și se reînființează mâine, la comanda decanilor.
  Cum-necum, studenții au parte de surprize nedorite în fiecare an când trebuie să facă față unor cadre specializate în… analfabetism funcțional. De exemplu la Facultatea de Arte, bântuie doi popi specializați în colive, parastase, duhovnici personali, studenți fictivi și alte găinării artistice.
  Cât despre unele vizite ale ARACIS la facultățile cu…varicelă…vorba aia: chelului îi lipsește doar tichia cu mărgăritare.
  În concluzie: verzișori să fie, că le rezolvăm pe toate.

 13. DC says:

  Din pacate!
  Tot ce se scrie aici si in alte comment-uri despre facultatea de arte , este adevarat si doare.
  Cei care se opun actualei conduceri abuzive si iresponsabile, sunt executati in stil mafiot, la salarii, la drepturi didactice, la materiale didactice, la salarii si PO, la promovari, la liniste personala si la imagine. Asupra lor este deschis iadul si inca te miri cum de rezista fara sa stea prin spitale sa se trateze.
  Nu a mai ramas decat sa ii asasineze fizic, ca le-au facut tot ce se putea face sa ii distruga.
  Este o drama ce se intampla aici.
  Senatul, faceti ceva!

 14. Mihai Gîrțu says:

  Carmen este sufletul meu, iubirea mea! Carmen va candida rector, eu o voi susține. Va câștiga alegerile! Tot noi vom ieși.

 15. Tot UOC-ul stie says:

  Povestea de amor Girtu-Maftei este veche, dinainte de 2011. La intalnirile electorale din 2011 si 2012 Maftei era nelipsita, il sofa pe Girtu care atunci nu avea doua masini ca acum si ar fi fost nevoit sa ia taxiul. Amanta Maftei e toata ziua in biroul lui Girtu, calare pe el, imbracata cu o camasa cu doua numere mai mici si care se desface pe la nasturi ca sa-i vada Girtu mai bine sanii. Are vreun raport de facut, il suna pe Mihai sa faca raportul impreuna. Face Girtu parte din vreo comisie, hop si Carmen, membru in comisie sau presedinte de comisie. Daca nu are nicio legatura comisia cu “competentele” administrative ale lui Carmencita, ii gaseste Mihai alte “competente”, sa faca procesul verbal, de exemplu. Ca sa nu-l supere pe sefu’ Mihai, Tusa o invita pe Carmen la LTV, sa ne povesteasca amintiri din liceu si facultate. Ne este sila. Intr-o universitate normala femeia asta perversa, rea si imorala nu ar avea nicio functie de conducere. Speram sa scapam de ea cat mai curand si sa n-o mai vedem in echipa niciunui rector.

 16. Observator says:

  Universitatea e in mâna unor securisti. Vorbim de tot felul de nume pe aici, dar nimic despre legăturile (familiei) lor cu fosta securitate. Maftei e doar un exemplu, dar univeristatea e sufocata de astfel de oameni slabi profesional.

 17. Senatul UOC says:

  Danut Epure a gasit UOC cu doar 2 facultati pe plus din cele 16 existente.Intr-un timp foarte scurt, a adus 14 facultati pe plus, iar cele 2 erau aproape pe 0.Cum a putut acest om sa reuseasca acest lucru intru-un an iar magnificii de acum sunt in faliment?Domnule Rector degeaba incercati dvs. sa le dati lectii de management cand ei sunt in prelungire de studii la management.Ei nu stiu decat furatul strategic din buzunarele sclavilor- angajatii UOC exploatati ca negrii pe plantatie.Mai mare dovada de incompetenta ca Rectoratul Rugina nu s-a mai vazut pe nicaieri in tara cred.Poate intr-un ultim ceas, SENATUL va face dreptate si va alunga aceasta piaza rea.Daca nu o va face, va avea UOC pe constiinta.

 18. Votant says:

  Le este frica de dumneavoastra pentru ca intotdeauna spuneti adevarul si jucati cu cartile pe masa.Avand in vedere ca luminati mintile celor ce sunt mintiti, asta deranjeaza enorm pe cei din conducerea universitatii.Practic le stricati munca.Ca sa nu mai vorbim de management.Sigur invata sa conduca de pe blogul dvs chiar daca nu recunosc.Dan Epure a facut istorie si va ramane in istorie.Felicitari pentru curaj si va sustinem.VREM ADEVARUL!

 19. Reguli si nereguli says:

  Norme supra-incarcate, prin incalcarea flagranta a legii; activitati didactice platite dupa bunul plac al lingailor lui Rugina, Hotarari de CA luate pe genunchi; functii inventate, salarii si sporuri atribuite persoanelor obediente, care raspund promt ca comenzile mafiei din conducerea UOC; abuz in serviciu din partea sefilor; contracte atribuite preferential si ineficiente din comanda lui Alex Bobe;autorizatii lipsa, constructii abuzive.ACEASTA ESTE DOMNILOR PERIOADA RUGINA.DIN FERICIRE VA LUA SFARSIT IN CURAND.

 20. DEMISIA says:

  Maftei si-a batut joc de planurile de invatamant. Nu ii intereseaza calitatea procesului de invatamant. Au taiat ore si cursuri intr-o veselie. Studentii sunt buni numai sa le plateasca taxele ca sa aiba Rugina et co. bani de indemnizatii grase, deplasari in strainatate si gradatii de merit.

 21. univ. says:

  excedent de 6 milioane de euro???D-le Boskoff va lansati in afirmatii care va depasesc atat moral cat si profesional. A vazut domnia ta balanta universtatii? s-a facut audit extern de va permiteti atat de sigur- sa promiteti? Sunteti cumva in campanie? Aveti nevoie de voturi?
  Ce e cu d-vstra??? V-a impins Bobe in fata sa lansati gogosi?
  Poate n-ati inteles bine si e vorba de un deficit de 6 milioane de euro…avand in vedere cine patroneaza nu ar mira pe nimeni o asemenea gaura.
  Totusi e ciudat ca nu o spune rectorul, nici macar unul din prorector ci tocmai decanul Boskoff. O avea “sursele”sale…
  Acum ca ne-a linistit Boskoff ca stam bine cu finantele, poate le reparam la fraierii aia de studenti liftul si cumparam un top de coli.

 22. Abuzurile sunt la ordinea zilei in UOC says:

  Sunt multe “exemple” de anti-management. Un caz elocvent este cel Facultatii de Litere (decan, prodecan , director IOSUD, director Scoala doctorala Stiinte Umaniste, directori department). Pe ce considerente ati numit-o pe Tamas decan interimar in 2014, domnule Rugina? La vremea aceea Tamas nu era singurul prodecan al facultatii. Si pe ce considerente au “castigat” nulitati de teapa lui Tamas si Skolka simulacrul de concurs de decan in 2014 pentru completare de mandat, domnule Rugina? La acel concurs contracandidatii celor doi de la Litere si Stiintele Naturii nu au candidat ca mana moarta, ci au candidat cu speranta ca acel concurs urma sa fie unul corect, pentru ca, nu-i asa, si dumneavoastra si membrii comisiei, Maftei, Girtu, Zagan, sunteti oameni integri, corecti? Sa va improspatam putin memoria, domnule Rugina. Cateva exemple de anti-management de la Litere. De Skolka … ce sa mai pomenim …
  1. Planurile de invatamant taiate de catre servili executanti fara o dezbatere in cadrul departamentului. Aceste planuri au fost modificate desi corespundeau normativelor ARACIS.
  2. Plata cu ora atribuita discretionar, fara o competitie la nivelul departamentului, cu precadere pensionarilor si unor colaboratori externi obscure, fara publicatii si competente pe disciplinele predate.
  3. Decana Tamas face cheta pentru publicarea cartii prof. Liviu Franga. Cere bani cadrelor didactice fara cea mai mica urma de rusine.
  4. In Admiterea din sesiunea Septembrie, nu sunt platite orele prestate in zilele de sambata si duminica.
  5. Facultatea pierde sala de curs 130 “multumita” decanei Tamas.
  6. Manevrarea votului pentru Consiliul Facultatii si Senat de catre decan, director IOSUD, directori department.
  6. In 2015, singurele programe de studii inchise in UOC sunt Limbi Moderne Aplicate (studii licenta) si Traductologie, Terminologie, Comunicare (studii de masterat), in conditiile in care in acel an au existat programe cu 8-9 studenti inmatriculati care au fost scolarizate. A doua zi dupa ce in CA s-a votat inchiderea Limbile Moderne Aplicate la solicitarea lui Tamas, programul indeplinea pana la urma conditiile de scolarizare. Inchiderea celor 2 programe s-a facut inaintea incheierii perioadei de inmatriculari. Pentru Traductologie, Terminologie, Comunicare (studii de masterat) decana a refuzat sa faca cerere de exceptie, asa cum alti decani au facut pentru a-si salva programele.

 23. Justitiarul says:

  Un pas inainte “si doi inapoi, C-asa-i hora pe la noi” …la UOC, cu “Nobelii” nostri

  Aflam despre o noua achizitie la Universitatea Ovidius – Cumparare directa (http://univ-ovidius.ro/images/-docs/achzitii/2017/Anunţ%20Publicitar%20nr.%203378-16.10.2017%20documentatie%20tehnică.pdf: “Elaborare documentatie tehnica, respectiv piese scrise si desenate, conform legislatiei in vigoare DALI incluzand fazele premergatoare:
  – documentatie obtinere Certificat de Urmanism
  – documentatii pentru obtinere avize
  – studii preliminare
  pentru consolidarea cladirii C1-Spatii de invatamant si rectorat, extinderea acesteia cu mansard pentru sapatii de invatamant si un corp de grupuri sanitare pentru fiecare nivel in parte, dotarea cu echipamente si mobilier de invatamant si asistenta tehnica pe parcursul executiei.
  Descriere achizitie: Conform cerintelor mentionate in caietul de sarcini…
  Valoare estimate a achizitiei: 125.000 lei fara TVA”

  Din caietul de sarcini invocat aflam ca C1 este situat in Mun. Constanta, B-dul Mamaia nr.124 !???!!!

  Conform Caietului de sarcini “Universitatea Ovidius din Constanta urmeaza sa aplice pentru obtinerea finantarii nerambursabile, conform masurii POR 10.3 Cresterea Relevantei Invatamantului Tertiar Universitar in Relatie cu Piata Fortei de Munca si Sectoarele Economice Competitive pentru consolidare, extindere si dotare cu aparatura si mobilier specific pentru nvatamant a cladirii C1 – Spatii invatamant si rectorat situate in Mun. Constanta, B-dul Mamaia nr.124.”

  Zig-zag-ul managerial al actualei extra ordinare conduceri a Universitatii Ovidius din Constanta dovedeste ne-profesionalismul acesteia. Pentru ca achizitia de 125.000 lei fara TVA si aplicarea pentru proiectul (ne-am bucura daca s-ar si concretiza!) amintit mai sus neaga multe din deciziile anterioare:
  HCA nr 749 – Demolarea tronsonului central și a celui sudic (Aula) din corpul 1 – RECTORAT (http://univ-ovidius.ro/images/-docs/decizii/ca/106.HCA%20_2017.07.17_749-750.pdf )
  HCA nr. 1210 – Directia General Administrativa – servicii de expertiza asupra structurii de rezistenta a cladirii rectorat – 44000 lei; – Comandamentul pentru situatii de urgenta – Servicii de urmarire a comportarii in timp a constructiilor prin mijloace topografice – 20400 lei; – Comandamentul pentru situatii de urgenta – Inchiriere popi si grinzi metalice pentru sustinerea planseelor aferente salilor de la parter cladire rectorat – 36000 lei.( http://univ-ovidius.ro/images/-docs/decizii/ca/91.HCA%20_2016.11.15_1202-1253.pdf )
  H.C.A.nr.1254 Se aprobă propunerea comisiei de inventariere a pagubelor produse ca urmare a inundațiilor din perioada 07 – 08 octombrie 2016, numită prin Decizia nr.362/10.10.2016, de trecere pe costuri a sumei de 39.751,29 lei ca urmare a deteriorării în proporție de 100% a materialelor ce nu mai pot fi utilizate (http://univ-ovidius.ro/images/-docs/decizii/ca/92.HCA%20_2016.12.13_1254-1324.pdf )
  Contract de achizitie publica Servicii de topografie – http://univ-ovidius.ro/images/-docs/achzitii/Image_00001.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *