TICHIA DE MĂRGĂRITAR (I)

Aşa cum am făcut mereu… şi azi voi prezenta un material primit de la voi, dragi colegi!
Subliniez faptul că nu am intervenit pe text.
Doar am remarcat ştirea pozitivă, evident, de la Litoral TV şi faptul că, potrivit lui Bobe, pe lângă faptul că s-a gândit să fie mai multă…. umbra?!… va mai exista şi o clădire… botanică?!
Cu aşa declaraţii… ştirea nu prea mai pare… pozitivă.
Dar cred că de la excedentul de 6 milioane de euro se… trage.
Iar dacă excedentul există… de ce plata cu ora la unele facultăţi s-a încasat doar pentru o săptămână?
Informaţia am primit-o de la Facultatea de Medicină iar aceasta chiar este o facultate cu excedent bugetar.
Mesajul vostru este foarte interesant dar completat cu „minunata” ştire… întreg tabloul este halucinant.
Păcat…

 

˂Vineri, la prânz, un eveniment interesant se desfășura în parcul Campus corp A. Este vorba de plantarea unor puieți de arțar așa cum este prezentat evenimentul în comunicatul emis sec de către conducerea UOC. Citind textul comunicatului ce precizeză: Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC), în parteneriat cu OMV-Petrom și Primăria Municipiului Constanța, plantează vineri, 17 noiembrie 2017, 240 de arțari începând cu ora 12 în parcul campusului UOC ( Aleea Universității, nr. 1 ).

La acțiune vor participa reprezentanți ai conducerii Universității „Ovidius”, ai OMV Petrom și ai Primăriei Municipiului Constanța.

În acest context, nu poți să nu te întrebi de ce acest exercițiu de imagine ? Cui folosește acțiunea de „cosmetizare ”a patrimoniului din universitate și ce strategie de „promovare” a Universității pun la cale stimabilii din conducerea universității – rector și prorectori care se umflă în pene atunci când este vorba de „cadouri”.

Oare de ce nu văd stimabilii mizeria care domnește în parcul dintre cele două clădiri?
Spațiul din spatele soclului port-drapel este o junglă în toată regula.

Doamnelor și domnilor prorectori… dumneavoastră nu observați bălăriile de peste doi metri ce „îmbogățesc peisajul” acelui spațiu în care trebuia să existe un parc sau parcarea promisă în campania lui Rugină?

Dar parcul din fața Corpului A din campus… nu vă atrage atenția și chiar nu vedeți că bălăriile iau locul mult-doritului gazon și spațiu verde?

Prin urmare, vă adresăm public celor din „echipa de management” a universității câteva întrebări de bun simț:

1. De ce nu aveți grijă și de ce nu întrețineți parcurile dintre cele două clădiri din perimetrul campusului?

2. De ce vă „umflați în pene” atunci când plantați câțiva arbuști primiți de pomană ?

 

3. De ce nu stopați scurgerea banilor din bugetul universității ce ajung în buzunarele voastre și ale slugilor voastre?

4. Cu banii sifonați de voi prin tot felul de „inginerii” s-ar putea întreține cele două parcuri ce ar pune în valoare întreg complexul universitar.

 

5. De ce domnește mizeria în toate clădirile care aparțin universității și nu se sinchisește cineva că peste tot întâlnești dezordine?

6. De ce nu rezolvați problema iluminatului public în incinta campusului și în spațiile universității din bulevardul Mamaia unde domnește bezna totală ?

 

7. De ce nu vă ocupați de problema imobilului afectat din bd. Mamaia…. V-ați mulțumit doar să o evacuați, să-i înghesuiți pe studenți prin subsoluri și prin fel de fel de „săli de curs” absolut improprii ?

Stiți care este standardul de spațiu pentru un student ?

Stiți doamnelor și domnilor de la Facultatea de Construcții câți metri pătrați trebuie alocați unei săli de curs în care se află 20 de studenți?

8. Problema expertizei clădirii din bd. Mamaia nu ar fi o competență pentru inginerii în construcții ?

Una dintre facultăți se numește Facultate de Construcții… oare nu se putea să urgentați luarea unei decizii în ceea ce privește imobilul afectat ?

9. De ce se organizează licitații pentru închirierea unor spații din afara universității în timp ce spații generoase sunt neîngrijite și nu se intervine pentru reconsolidarea lor?

Oare nu este mai ieftin să îți consolidezi propriile spații și să le întreții ?

10. Unde merg banii sifonați prin intermediul licitațiilor și de ce se închiriază alte spații iar clădirea centrală este abandonată? Deși a fost evacuată de un an și jumătate nu au început lucrările de reconsolidare…

Cei din conducere vor susține că nu sunt bani…. dar vedem că există bani pentru închirieri de spații. Unde se duce acest flux financiar ?

În ce conturi intră și în ce buzunare ?

Am prezentat un decalog al întrebărilor despre ineficiență și lipsa administrației universitare.

Vom reveni cu o completare în zilele viitoare.˃

Vă aştept, dragi colegi…

 

S-au plantat arțari la Universitatea Ovidius

19 thoughts on “TICHIA DE MĂRGĂRITAR (I)

 1. Alex Bobe says:

  Domnule Rector, nimeni nu mai crede in minciunile lui Bobe.A adoptat practici comuniste de la ,,mintim poporul cu televizorul”.Stau si ma gandesc cine l-a primit pe Bobe la TV?Ce sa faca cu nulitatea asta?Sa ii asculte minciunile?Sa faca o emisiune cu ce firme de casa are Ovidius, cate licitatii masluieste si sa se lAase in direct sa intre colegii lui sa vedeti ce spun cei din tesa despre el si nu numai, si CD.

 2. star tvuoc says:

  Oare nu vedeti? Oare nu va este clar? Oare nu ati inteles cine?
  Pai, va explic!
  Ani la rand, cu bune si cu rele, UOC a trait o munca intensa de afirmare a sa, de promovare a resursei de cadre didactice. S-au facut mari eforturi sa existe asa cum o stiam cu totii. Se muncea mult in interior si nu era timp de sedinte foto.
  Deodata, in timp ce profilul profesional al UOC era inca fragil, toata stradania s-a mutat in afara universitatii si aceasta institutie a devenit brusc o vedeta sau mai corect, o starleta provinciala, care isi da ochii peste cap, se boieste intens sub lumini de lupanar, isi dezgoleste sanii obositi si topaie vulgar prin boscheti, in asteptarea laudelor trecatorilor, uitand sa isi puna la picioare palaria gaurita pentru monede recompensatoare.
  Pentru deruta, in palarie veti gasi o icoana, sa se inteleaga ca e fata cuminte…
  Prostit de decor si de anvergura saltimbancilor care inconjoara vedeta, restul populatiei universitare, pe post de figuranti, se uita tamp si olfactiv(nu e pleonasm!!)la spectacolul in aer liber, in care starleta a progresat si a schimbat palaria de ieri cu conturile de azi, pe carduri, neintelegand si neputand sa creada ca rolurile sunt date de REGIZOR, care vine, monteaza si pleaca, sa gaseasca alte starlete anonime si sa le dea glantz de universitate.
  Priviti olfactiv(functional) in continuare dlor de la Medicina si faceti bani multi, pentru ca starleta vrea la Bucuresti, abilitata chiar! Si costa!

 3. Prof says:

  Inca o tentativa de a ascude gunoiul sub pres. Asta cu artarii- “hai sa plantam niste puieti in timp ce ne tinem de mana cu primarul si cu OMV-ul si sa zambim frumos la poze” e o tehnica politica ingrozitor de prost regizata ca sa abatem atentia publicului de la adevaratele si gravele probleme ale universitatii.
  In timp ce altii trag sfori de mii de euro pe chirii si proiecte fara sens si se imbogatesc pe carca angajatilor universitatii cu salarii cuprinse intre 1500 si 3000lei, echipa ce a nenorocit universitatea Rugina Gartu Maftei Bobe ne arata cum se planteaza copacei.
  SA VA FIE RUSINE!!!

 4. Sorin Sorescu says:

  ACTORS STUDIO SRL, Asociaţia Culturală Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului, ALFA IDEAL CONSULTING SRL, Asociația Ecsia Org, Asociația Culturală Teatrelia, Zece oameni de valoare, Asociaţia Tomis Antidrog, Festivalul Iernii, Festivalul Verii 2016– Carusel Cooltural, Eurocult, Teatrul Agon, Primăria Constanța, Licor, F.I.T.I.C., Cursuri de actorie pentru naivi lângă rectorat,
  Inele, ceasuri, brățări, cercei la secretariat…
  și multe alte entități bune de muls.
  ”Și pentru că toate acestea trebuiau să poarte un nume
  Un singur nume
  Li s-a spus”: Facultatea de Arte.
  Așa se îngrașă conturile, cu țepe nu cu ceasloave.
  Spor la muncă fraierilor!

 5. Prof.dr. says:

  Domnul (r/l)ector Bobe este unul din principalii vinovati de starea deplorabila in care a fost adusa Universitatea Ovidius. El si ceilalti vor avea multe raspunsuri de dat…. undeva…candva.
  Adevarul va triumfa!

 6. Demisia says:

  Dincolo de fata de mascarici rezervat pe care o afiseaza Gartu, cel care nu a dat nici un interviu in presa de cand e mare cercetator si prorector se ascunde un om meschin, calculat, razbunator si care dupa faza cu transferurile ilegale a inteles foarte bine ca “orice spui poate si va fi folosit impotriva ta”. Asa ca tace si incaseaza. E mai simplu.
  Aveti intrebari??? Unde se duc banii universitii… de ce cad cladirile institutiei in timp ce se platesc chirii de mii de euro… de ce sudentii invata in subsol- si le numesc laboratoare…-Gartu nu poate raspunde la ele- nu este rector el…asa ar argumenta.
  Mergem mai departe…
  Rugina …nu stie, ca de obicei. Ii trebuie timp sa afle ce si cum si va reveni cu un raspuns…
  Dar pana afla Rugina pe ce a cheltuit Gartu Maftei Bobe banutii si pana pun cap la cap vreo poveste cu excedent de 6 milioane de euro…hai sa plantam un artar si sa facem un selfie.
  Nu de alta dar sa aiba de ce sa atarne Bobe hamacele.

 7. Profesor UOC says:

  Din cate stiu, un autodenunt a lui Gartu legat de transferuri a fost facut in public, de fata cu toti membrii Senatului UOC! Acest gunoi uman trebuie sa dispara din UOC si sa-i ia cu el pe amoreza de Maftei si pe lingaul de serviciu, Bobita! Atata timp cat astia vor fi la conducere, UOC o sa se distruga! Stimati colegi, treziti-za odata si haideti sa facem ceva impotriva acestora, iar daca Rugina nu face, atunci sa plece odata cu ei!

 8. Justiţiarul says:

  Atat de multe “De ce”-uri adresate unei conduceri incapabile sa vada mai departe de interesele lor directe si meschine, usor de sesizat dintr-o simpla evaluare a banului public aruncat pe fereastra, intr-o deplina coordonare a eforturilor LOR (Rugina, Girtu, Bobe, Maftei, Vancea, Bpskoff, Skolka s.a.) de a se situa la limita legalitatii, de multe ori chiar inafara ei, prin achizitii si contracte falimentare, prin lipsa de profesionalism, rautate, teroare, ura si dezbinare.

 9. Bobiţă says:

  Expunere de motive în C.A.:
  “Curg minciunile şuvoi,
  Vin când nici nu te aştepţi,
  Ne minţim chiar şi pe noi…
  Când ne credem prea deştepţi!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *