PUNCT…ȘI DE LA COADĂ…

Recent a fost dat publicității SCImago Institutions Rankings, o clasificare a instituțiilor academice și de cercetare care combină trei seturi de indicatori: performanța în cercetare, rezultatele inovării și impactul asupra comunității. Primul gând a fost să văd cum se situează universitățile românești și a rezultat că din România au fost indexate 21 de instituții de învățământ superior.

http://www.scimagoir.com/rankings.php?sector=Higher%20educ.&country=ROU

Mărturisesc că la început am urmărit această listă cu nerăbdare așteptând să văd pe ce loc este Universitatea Ovidius, dar pe măsură ce coboram în clasament am simțit mâhnire, iar când am ajuns la final am simțit o mare durere în suflet…de ce? Pentru că în acest index UOC este pe locul 20 din 21 de universități românești analizate!!! Da!!! Ați citit bine! Universitatea Ovidus ocupă penultimul loc între cele 21 de Universități românești!

În campania pentru alegerea rectorului v-am făcut o promisiune, aceea că vom ajunge Împreună în A! În scurta perioadă până la făcătură reușisem să urc Ovidius între primele 10 universități din țară, și eram foarte aproape să o aduc în Consorțiul Universitaria care grupează elita învățământului superior românesc (dar despre asta voi vorbi într-un material separat).

Acum, la 4 ani de la făcătură, „savanții” Rugină, Gîrțu, Maftei, Bobe au „reușit performanța” de a duce Ovidius pe locul 20 între universitățile din România. Universități, care în „epoca Epure” erau departe în urma UOC în toate clasamentele, au reușit printr-un management eficient să ajungă să ne depășească și sunt peste noi în acest index!!!

Cercetarea științifică, inovația, impactul asupra comunității…sunt concepte străine actualei conduceri a UOC. Dacă se făcea un clasament în care să se evalueze spiritul de gașcă, nesimțire și nepăsarea, teroarea la adresa angajaților, salariile nemeritate ale celor din funcțiile de conducere etc probabil că UOC ar fi fost pe primul loc!

Acest index este o nouă dovadă că sloganul lui Rugină a fost de fapt Punct… și de la coadă… S-a pus punct creșterii și dezvoltării UOC, s-a pus punct aspirațiilor noastre de a face parte dintr-o instituție de prestigiu…și am fost trimiși la coada clasamentului!

E dureros să vedem că instituția pe care cu toții o iubim a ajuns o Cenușăreasă din cauza unei găști inepte și incapabile…Dragi prieteni, cum ar fi dacă, la fiecare solicitare aberantă a conducerii UOC de a trimite noi hărtii și noi rapoarte și evaluări, le-ați trimite doar atât: 20 din 21!!! scris cu cifre imense poate așa vor realiza unde au adus această universitate.

39 thoughts on “PUNCT…ȘI DE LA COADĂ…

 1. cadru didactic Inginerie says:

  Poate așa află și Rugină ce e … SCImago Institutions Rankings. Anul trecut am constatat că habar nu avea…

 2. Ovidius says:

  Domnule Rector, daca ar publica SCImago si tortura, batjocura si umilintele la care suntem supusi zi de zi din partea lui Rugina, UOC ar trece fara probleme pe primul loc.Nu se poate ca dintr-o universitate cum ati lasat-o dvs, sa ajungem pe locul 20!!!Inimaginabil!Managementul lui Rugina ar trece cu brio pe locul 1 la categoria Management defectuos.Eu daca as fi Rectorul UOC mi-as da demisia de onoare decat sa ingrop universitatea.

 3. Reguli si nereguli says:

  Greaua mostenire lasata de Epure – GRAD RIDICAT DE INCREDERE acordat de ARACIS s-a degradat intre timp sub rectoratul Rugina ajungand la INCREDERE.Cred ca tot Epure este de vina si pentru asta.Epure este de vina pentru lisa de transparenta, pentru lipsa caldurii in salile de curs din ultimii 2 ani, lipsa apei calde din camine, plata cu ora, abuzul in serviciu practicat de catre Bobe s.a, banii sifonati din proiecte de Gartu,Bobe, Maftei, licitatiile si achizitiile cu iz penal ale lui Bobita, intarzierea la plata salariilor, plata penalitatilor de zeci de mii de euro si multe altele,Ce ziceti domnule Rugina, mai puteti?

 4. cititor says:

  Rugina este unul dintre cele mai de jos procreatii, care n are nici o legatura nici cu medicina nici cu ceva normal, care e dus cu pluta, se comporta de parca e drogat si n are nici o treaba. In orasul Cta nu exista oameni care sa lupte pentru acest oras, pentru valorile lui, in conditiile in care in timp au fost oameni reprezentativi, de dat exemplu dar acest individ e la polul opus, nu trebuia sa puna piciorul in Cta. Ar trebui sa ajunga acolo unde e locul gunoaielor.

 5. Cadrele didactice ale UOC says:

  Rugină a preferat să conserve în jurul său oameni de calitate îndoielnică, personaje care apar în Raportul Corpului de Control al Ministerului Educației din 2014, împotriva cărora nu s-a luat nicio măsură. Tot același Raport este des invocat în evaluarea ARACIS care sugerează că măsurile adecvate și necesare nu s-au luat de către noua conducere UOC.Sa nu il uitam pe GIRTU MIHAI acuzat de transferuri frauduloase de studenti!Ce masura s-a luat contra lui???

 6. CD says:

  Buna dimineata domnule Rector.Intr-adevar UOC se afla in cea mai neagra perioada din istorie.Acesti doi oameni primesc ce au cultivat.Nu poate sa aiba echipa un pensionar care a mintit pe toata lumea cu ,,punct si de la capat” sau un perdant care a intrat pe usa din spate a universitatii si avum vezi doamne cine este el.As intra in pamant de rusine daca as fi in locul lor.Daca aveau demnitate isi dadeau singuri demisia.Daca nu stii sa faci un lucru, lasa pe altii nene.Sa fii Rectorul unei institutii si sa auzi in orice colt din casa ta ca fostul rector era mai bun trebuie sa iti dea de gandit.Dar despre ce vorbim?Cine a pierdut demnitatea si au gasit-o Girtu si Rugina?Domnule Rector Epure, lumea VA SUSTINE!SI SUNT MAI MULTI DECAT CREDETI SI DUMNEAVOASTRA!In curand se va produce revolutia in universitate.Candidati pentru normalitate si pentru a readuce la viata UOC!Votam DAN EPURE RECTOR!

 7. Votant says:

  Domnule rector, Danut Tiberius Epure, asa nu se mai poate, numai putem rezista, in universitate este corupția gulerelor albe, se dau corecți, iar aceștia fura cu nesimțire crasa. Va asteptam, avem o sete de dreptate, veți fi votat de mult mai multa lume decat in 2012, sunteți un foarte capabil, ati dovedit-o cu varf si indesat, nici in visurile cele mai frumoase ale lui Rugina, GÎrtu, Maftei nu se pot compara cu realizările dumneavoastră. De Bobe nici nu pomenesc, nulitate absoluta.

 8. Lada cu miere says:

  Rugina este deja depasit.Este vremea celor tineri, dornici de afirmare si de mai mult.Pana la urma Rugina procedeaza corect.Trece ziua, ia pensia, ia salariul.Acesta este beneficiul lui.Din aceasta cauza lasa pe toti sa faca ce vor!Sa mai beneficieze de salariu.Altceva nimic nu il intereseaza.Universitatea nu reprezinta nimic pentru el decat o lada cu miere.O sa deveniti Ruina cu Rugina oameni buni.Treziti-va!

 9. coleg says:

  Cititori!
  Nu plasarea pe varful cozii ma mai doare, ci faptul ca acum nu mai exista nici o conditie ca sa urcam ceva locuri sau sa se schimbe altceva. Nu uitati ca la nivelul facultatilor exista nuclee mafiote care conduc numai in in interes material privat, ca au monopolizat tot ce misca si cine misca…nu mai misca!!
  Numai impostori si figuranti(in cele mai multe cazuri, din pacate!)si indivizi care calca in picioare orice urma de respect si de promovare corecta a valorilor umane si profesionale. Revolutia administrativa trebuie sa inceapa la facultati, asta daca se doreste revenirea UOC acolo unde era candva.
  Daca ar fi sa povestim aici tot ce ni se intampla, poate trebuia recladita cu totul aceasta universitate.
  E JALE MARE!!!

 10. leroy says:

  sfârșitul lui Bobe este aproape, numai că el nu își dă seama si are impresia că este intangibil și inamovibil.
  Carmen Maftei care sufera de tulburare de personalitate narcisica (convingerea ca este mai speciala si mai importanta decat ceilalti/are fantezii despre putere, succes si atractivitate/isi exagereaza realizarile si talentele/asteapta sa fie laudata si admirata constant/aroganta/asteptari nerezonabile de a primi favoruri si avantaje, deseori profitand de altii) este unul dintre membrii care susțin ideea de statul pararlel afișând deseori si sindromul ADHD perceput ca fiind o problema medicala ce debuteaza in copilarie si, daca nu este descoperita si tratata corespunzator, se poate extinde in timp, afectand si viata adulta, iar una dintre îndeletniciri îndealungul timpului din viața de adult este INFRACȚIONALITATEA.
  Bobe este un mic “robert mugabe” care acum a pășit in lumea traficului de influența.
  Gîrțu rămâne la palierul de mare boem și atât!
  Rugină este și el un mic profitor al sistemului actual, dar se va împiedica si el de acest sistem.

 11. UOC says:

  Maftei Gatu Bobe Rugina, acesti inapti cu titluri pompoase, au condus universitatea catre dezastru. Daca pana acum ar fi putut exista persoane care sa ne acuze ca problema este de ordin subiectiv, acest clasament obiectiv evidentiat atat de clar de catre domnul Rector, spulbera orice fel de dubiu cu privire la “eficienta” managementului acestei echipe de non-valori.
  Au adus in asa hal universitatea Ovidius, incat studentii si parintii acestora prefera sa faca eforturi financiare uriase si sa-si tina copii la alte universitati din tara decat sa accepte ca ideea ca la un eventual job acesta sa fie descalificat fiindca a studiat la cea mai slaba universitate din Romania.
  Este NEDREPT, fiindca majoritatea cadrelor didactice care predau in aceasta institutie sunt personalitati academice de renume, si au in spate un portofoliu de zeci de ani de munca in cercetare si daruire pentru profesia sa. Este NEDREPT sa fim priviti si catalogati pe o treapta inferioara fata de colegii nostrii de la alte universitati doar fiindca acesti indivizi meschini au pus mana pe conducerea institutiei si am ajuns sa facem parte din cea mai slaba universitate din Romania.
  Acest clasament nu ne reprezinta pe noi cei care formam corpul academic al UOC. Acest clasament va reprezinta pe voi, rectorul pensionar, papusa manevrata de o gasca de golani care au tocat banii publici si pe cei ai universitatii.
  Evaluare: 20 din 21!!! SA VA FIE RUSINE!!!

 12. DEMISIA says:

  Valahia din Targoviste si Craiova inaintea UOC??! Incredibil unde ne-a adus incompetenta grupului de interese Rugina-Gartu-Maftei-Bobe. Sa va dati demisia! Membrii ai Senatului va pasa de UOC? Daca nu demisionati sau ramaneti in inactivitate, sprijinind dezastrul actualei conduceri, sunteti parte a haosului creat si veti da socoteala, mai devreme sau mai tarziu, cel putin in fata comunitatii academice.

 13. Coleg says:

  Pe Maftei cea cu fuste scurte si cu aere de domnisoara o gasesti mai tot timpul cu capul pe umarul lui Girtu, pe la festivitati (vezi Pavilion Expozitional) si dineuri cu oficialitati (dupa decernari DHC). Girtu a lucrat-o pe Tofan ca sa o promoveze pe amoreza Maftei.

 14. Prof says:

  Inca o dovada ca suntem condusi de incompetenti!!! Demisi din functii apoi dati in judecata pentru asumarea raspunderii si recuperarea prejudiciilor pe care le-au adus universitatii!!!!

 15. UOC says:

  Ce rector (Rugina), prorectori (Girtu, Maftei) si decan (Tamas) contribuie la desfiintarea propriilor programe de studii fara sa puna nimic in loc? La managementul defectuos al actualei conduceri a UOC se adauga si subminarea intereselor Universitatii. Ei nu au nici-o legatura cu adevaratul management. Ei știu numai sa desfiinteze, sa mutileze planurile de invatamant, vizeaza falimentul UOC si impartirea prazii.

 16. leroy says:

  H.C.A. 1049/24.10.2017- se aproba, cu unanimitate de voturi, urmand a fi supusa aprobarii Senatului UOC, acordarea sporului de risc doamnei Odor Mariana(secretar durata determinata) care lucreaza in conditii vatamatoare, NOU ANGAJATĂ, la C.S.U.D. pentru anul universitar 2017-2018.
  Deci, aceasta matrafoxată a iesit la termen la pensie pe la sfârșitul verii.
  Nea Rugina, chiar nu ai putut da anunt de angajare pe post?!

 17. Profesor UOC says:

  Este normal sa ocupam acest loc, in conditiile in care suntem condusi de catre acesti universitari renumiti, recte, Gartu, Maftei, Bobe si altii! Gartu are mereu o coada de matura infipta si se crede cel mai bine pregatiti cadru didactic din UOC si a are o viziune ideala pentru bunul mers al comunitatii academice. El nu discuta cu oricine, pentru ca toti sunt idioti si el este cel mai competent. Despre Maftei si Bobe ce sa mai spun, se cred ””creme de la creme”. Am remarcat ca in ultima vreme si-au cam schimbat abordarea, vor sa para mai umani, dar cine naiba ii mai crede pe astia. Din punctul meu de vedere ar trebui sa se creeze o revolta la nivelul UOC si sa-i dam jos pe acesti nemernici care nu fac altceva decat sa distruga zilnic aceasta institutie! Oare ce este mai important, orgoliul lor sa detina functii de conducere sau interesul UOC? Dragi membrii ai comunitatii academice ai UOC, treziti-va cat se mai poate face ceva!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *