CHIAR ŞI STELELE MOR… IERTAŢI-NE…

De aproximativ două zile, o ştire a zguduit România: a murit STELA POPESCU.

Peste tot… oriunde te uiţi sau citeşti… se rostogoleşte această ştire.

Aşa cum am mai spus şi în alte articole-remarcă la astfel de… aflări de veşti triste… oare nu era mai bine ca acestei MARI DOAMNE UNICE DIN PEISAJUL ARTISTIC ROMÂNESC să i se acorde atenţia cuvenită nu o dată pe an, de Revelion… ci în fiecare zi…

Oare nu era mai bine ca cineva să se intereseze de starea sa medicală?

Câte întrebări aş mai pune… tuturor…

Anul trecut, pe 21 decembrie, când DOAMNA STELA POPESCU a împlinit 81 de ani am scris…

Astăzi s-a născut o… STELA

„Toată viața mea, punctată de multe lucruri nefericite, mi-a oferit doar fericire! Pentru că am avut nororcul să fiu un copil sănatos, am avut norocul să îmi aleg drumul în viață, bineînțeles, cu ajutorul lui Dumnezeu, că nu stiam eu prea multe despre asta!”
Stela POPESCU

Sărbătorita de astăzi, Stela Popescu, este numită pe bună dreptate Doamna comediei românești sau Doamna Teatrului de Comedie, pentru că timp de peste 55 de ani a fost o prezență familiară tuturor pe scena teatrelor, în cinematografe, la radio, pe micul ecran sau în spectacolele de revistă.
Stela se năștea acum 81 de ani la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia, într-o familie de învățători. Despre copilăria ei, actriţa îşi aminteşte despre deportarea tatălui ei în Siberia şi plecarea împreună cu mama sa la Brașov. Putem spune că alegerea carierei a început în anul 1956 când a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică. Teatrul din Braşov, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” sau Teatrul de Comedie sunt câteva din scenele pe care a jucat şi joacă marea actriţă.
Pe scenă, la teatru, în filme, la radio şi tv – Stela a făcut roluri celebre alături de alţi „titani” ai dimensiunii artistice din România: Ştefan Bănică senior sau Alexandru Arşinel. În mare parte, textele interpretate erau scrise de soţul ei – Mihai Maximilian.
Sutele de roluri interpretate de Stela Popescu, stau și astăzi mărturie talentului său incontestabil, nealterat de timp, bucuriei de a trăi, cu aceeaşi intensitate, emoţia artistică, dorinţei de a se dărui publicului. Laurențiu Damian, președintele Uniunii Cineaștilor din România (UCIN), declara că „la femei nu se spune vârsta și nu se spune vârsta pentru că Stela Popescu este în continuare plină de viață, plină de tinerețe, joacă, o vedem peste tot, este în permanenta atenție a criticilor de teatru și a telespectatorilor de televiziune. Vreau să vă spun că poate se vor mai naște stele și vedete, dar perfomanțele pe care le-a făcut Stela Popescu jucând teatru și revitalizând ideea de revistă (…) împreună cu Bănică, cu Arșinel și împreună cu marele maestru, soțul ei, Maximilian, (…) indiferent dacă se vor naște vedete de musical, sau vedete de revistă, Stela va rămâne neegalată.”
Pentru toate acestea, actriţa a fost decorată cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Decoraţia Regală „Nihil Sine Deo” sau Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler.
Astăzi spun și eu, alături de milioane de români: La mulți ani fericiți și sănătoși scumpă Doamnă!

Astăzi s-a născut o… STELA

Azi… cu vocea stinsă spun…

DRUM DREPT ÎN LUMINĂ, DOAMNA NOASTRĂ DRAGĂ!

IERTARE PENTRU TOT CE NU AM FĂCUT…

IERTARE PENTRU CEEA CE NU FACEM PENTRU MARII ARTIŞTI ROMÂNI PE CARE ÎNCĂ ÎI MAI AVEM PRINTRE NOI…

IERTAŢI-NE! Că suntem… „mici”… la suflet…

DUMNEZEU SĂ VĂ ODIHNEASCĂ!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *