ABSURDUL GRADAŢIILOR DE MERIT LA UOC (I)

Despre neregulile de la Universitatea „Ovidius” am tot vorbit. Şi voi mai vorbi.

Zilele acestea am primit un material despre o problemă la zi şi foarte… „fierbinte” în UOC.

Fără alte comentarii, redau mai jos o primă parte a acestuia.

˂Domnule Rector,

Studenții au revenit la cursuri după perioada de vacanță și au găsit un mediu universitar anost, absent și rece la propriu.

M-am întâlnit cu foarte mulţi colegii din universitate care se plâng de diferite probleme cu care se confruntă.

Am discutat despre lipsa de interes a conducerii centrale – rector și prorectori, despre lucruri ce nu se realizează deși se tot promit.

La anumite facultăți totul este controlat de găști care-și împart banii și onorurile considerându-se de neînlocuit.

Tema nemulțumirilor din aceste zile se centrează pe regulamentul acordării gradației de merit cadrelor didactice.

Voi continua să punctez plângerile colegilor mei care au comentat pe blogul dumneavoastră, convinși fiind că începutul acestui an nu este de bun augur pentru Universitatea „Ovidius”.

Nemulțumirea generală a colegilor este legată de regulamentul de acordare a gradațiilor de merit. Opinia generală a colegilor fără susținere în facultăți este că regulamentul a fost special gândit să avantajeze anumite grupuri (tot pe cei care conduc facultățile).

Pe de alt parte, grila este clar concepută să-i avantajeze pe cei care au funcții de conducere la nivelul decanatelor sau la nivelul universității.

Aţi avut un comentariu la unul din materialele de pe blog în care se arată clar că blocajul din universitate este din cauza celor care sunt plătiți cu bani grei să o administreze.

„Ia priviti în fiecare facultate cine sunt oamenii puterii. Îi veti gasi în toate structurile la nivel de universitate, în SENAT, în cercetare (vorba vine!), în comisii și comitete care oricum taie frunza la caini. Ei se învartesc prin controlarea tuturor activitatilor, pastoriti de stimabilul si inegalabilul moralist Gârțu, care dă vina pe…rector, care cică nu l-ar lăsa să acționeze liber, să facă treaba. Și dacă rectorul nu a aflat asta, i-o spunem noi public, că garda sa a început să își asigure viitorul administrativ, fără el. Da, dle rector, nu cine bănuiti sau vi se spune toxic scrie pe aici, cât scriu apropiații, cei cu care zilnic vă beți cafeaua. Veți vedea în momentul doi cum se numesc, dar tardiv , că atunci nu veti mai conduce. Cât despre studenți, nici dvs. si nici Gartu nu dati 1 leu pe ei, cum nu dati pe cadrele didactice care nu va mănâncă din palma. Ei, tocmai pe aceia trebuia să îi convingeți să vină lângă dvs, dar atți fost tare rau sfătuit și ati plecat urechea la ticaloși care v-au otrăvit simțurile. Nu Epure vă este dușman, caci el iubeste universitatea, ci mulți decani și gaștile lor, care acum și fac drum spre ieșire..”

Se consideră că evaluările făcute în presesiune sunt menite să le blocheze multora dintre cadrele didactice care au curajul să nu susţină actuala conducere, intenția de a depune dosarul pentru a obține gradație de merit din cauza faptului că obținerea unui punctaj mic îi descalifică pe mulți dintre colegi.

Dacă analizăm situația vom observa că lucrurile demonstrează acest fapt din moment ce evaluările cadrelor didactice se fac în presesiune. Mulți dintre acești privilegiați universitari uită că au mari probleme legate de competențe însă insistă „să facă jocul” celor din conducerea centrală complet surzi și incapabili să ia o decizie.

Mulți dintre colegii din facultăți sunt profund nemulțumiți de anti-managementul celor care le sunt șefi și care îi intimidează cu tot felul de impuneri.

Salariile de nababi ale șefilor universității și a celor care conduc facultățile creează o fractură în rândul colegilor care se simt abandonați și amenințați cu subzistența.

Pentru mulți dintre acești colegi, gradația de merit ar ajuta mult la salariu deoarece aduce un plus. Dar pentru cei care nu sunt agreații decanilor și nu „sunt oamenii puterii” este greu să obțină gradația˃.

18 thoughts on “ABSURDUL GRADAŢIILOR DE MERIT LA UOC (I)

 1. prof. says:

  UOC a ajuns bataia de joc a unor “savanati” si “cercetatori” autoproclamati. Gradatia de merit nu se mai da asa cum reiese si din denumire pentru merite ci se da pe interese. Toata adunatura asta de asa zisi conducatori Gartu Bobe Maftei si restul manevreaza, umileste si injoseste tot ce inseamna profesionalism, etica, decenta, munca prin actiuni de genul acesta. Gradatia de merit o primesc doar oamenii lor pusi in pozitii cheie, drept rasplata pentru nenorocirile pe care le fac celorlalti. Asteptam cu nerabdare sa va intoarceti, domnule Rector!

 2. Coleg says:

  Lume, Lume!
  Ia cititi dumneavoastra articolul din Ziua de Cta, azi 22 ian.2018!! Si ce vedeti? Facultatea de arte a universității noastre, bagata in mari afaceri cu primăria, ilegale și imorale. Decan de mandat cu dl Rugina, Vitcu(Hantiu), implica o structura universitara(facultate) in golaniile ei, ca reprezentant bine ascuns, camuflat al unor ong -uri ( Teatrelia, etc, etc), cu bani publici, nerambursabili, intr-un mega scandal, ce se poate lasa imediat cu salturi cu parasuta.
  Pai unde sunt Senatul acum, consiliul de administratie, organizatiile de studenti(folositi la greu, abuziv, in aceste proiecte private si neplatiti), conducerea UOC??? Unde sunteti fratilor si cum ati permis astfel de activitati cu numele universitatii bagat in scandaluri publice cu bani fara numar, fara numar??De conflictul de interese ati auzit…cand un decan târăște studentii in porcării de unde ei ii ies bani ilegali?
  Si folosirea resurselor universității in aceste afaceri de cine a fost aprobata si cu ce documente probatoare?
  Ia vedeti voi Lume, Lume daca decana asta are sau nu gradatie de merit si pentru ce merite, altele decat prabusirea acestei facultati, in care studentii buni sunt exmatriculati si aia din Germania, fac cursuri prin mail??
  Se strânge latul….

 3. UOC says:

  Rugina in calitate de rector al acestei universitati ce face, inafara de a-si incasa salariu, asta in asteptarea pensiei. L-au folosit pe batran pentru ca adunatura de hoti sa puna mana pe conducere si de acolo sa faca cum vor ei jocurile.Oricum nu mai au mult si structura lor mafiota se va rupe cat de curand fiindca incet dar sigur adevarul incepe sa iasa la suprafata.

 4. Angajat UOC says:

  Da domnule Rector, toate acestea sunt adevarate.Gradatiile de merit sunt acordate in functie de slugarnicia fata de gasca mafiota Rugina-Girtu.Cine nu executa manevrele comandate de gasca mafiota este linsat.Rugina isi plateste slugile prin acordarea gradatiilor de merit.Sa se afiseze lista celor care beneficiaza de gradatii de merit si sa vedem impartialitatea de care da dovada Rugina.Oamenii cinstiti fac munca celor care primesc gradatii de merit!

 5. Cadru didactic says:

  De cand a fost instaurat regimul Rugina, nu am vazut niciodata vreo conferinta de presa sau o emisiune televizata in care sa fie prezentata situatia Universitatii Ovidius de catre Rector.De ce se ascunde sau de cine?Aceste intrebari vor ramane fara raspuns inca putin timp.Dupa cum spune si colegul de mai sus, lumea doreste schimbare.Se doreste transparenta decizionala nu hotarari luate pe ascuns sau gestionarea eronata a fondurilor institutiei.Afara cu hotii, in frunte cu Rugina.

 6. coleg says:

  Trebuie sa fim uniti impotriva acestor manipulatori. Nu e corect si cinstit ceea ce se intampla si nu de acum ci de cand Rugina a reusit sa minta universitarii sa-l aleaga, pentru ca dupa aceea sa deschida usa hotilor: Gartu Bobe Maftei si restul.
  Pur si simplu ne fura drepturile pe fata. Unii muncesc si altii incaseaza. Pana cand???

 7. Creanga says:

  Ehei, dragii mosului
  Povestea cu decanita, fata popii Ardelean și restul gastii, mai are mult de povestit…ca daca n-ar fi existat, nici dregatorii nu s-ar fi sesizat.
  Si uite-asa, fata popii a adus pe post de profesor, direct, de la Bucuresti, anul acesta, pe dl Stoiciu, pe un grad didactic superior celui detinut la comuna cu ministri, cu tot cu asistentul lui, si el pe o treapta superioara. Mare daravela!
  Tot ce trebuia aista sa faca, era sa fie in comisia primariei de selectare a proiectelor cu finantare nerambursabila, sa o ajute pe decanita sa castige bani frumusei, doar ca sa nu vina la ore taman de la Bucuresti, cand mai trimite el cate un student de acolo sa ii tina orele, ca deh, merge si ase.
  Răposatul Mitică Lupu a făcut el ce a făcut și tot din acea comisie s-a zbătut ca sa castige stăpână decaneasa banii cu pricină și primi in dar…ditamai gradatia de merit. De morti, numai de bine, dar aist adevar trebuie spus.
  Si numai ce se dădu de 3 ori peste cap si decanita se transformă în vrăjitoare și cat e seara de lunga a tot jucat si s-a veselit in parcul Tabacarie cu studentii alături, dar pe aistia nu ii plăti și vezi mare taraboi la școală ce se starni, ca de facut, le-a facut contracte pe firma ei.
  Acu om vide cum s-o sfarsi toata treaba, ca se cer banutii inapoi și om privi daca de platit plateste universitatea sau decanita cea buclucasa, cu tot cu sot, ca si aista ii cuprins in mare chiverniseala lângă dansa.
  Megiesii din facultate, numa ce s-or afla si ei curand la dat socoteala.
  Pana atunci, dragii mosului, ia mai încălecati mai Senat și spuneti targovetilor povestea cea adevarata!

 8. colegi UOC says:

  Sa-i vedem cand o sa ajunga la fundul sacului ce or sa mai faca. Astia in frunte cu Gartu au distrus UOC -ul iar Senatul in loc sa-i opreasca s-au dat la o parte votandu-le hotiile. Pentru asta am mers noi la vot???

 9. Conferentiar UOC says:

  Am o intrebare, care ma framanta de foarte multa vreme! De când sunt Girtu, Maftei, Vancea, Bobe sau Tuta mari Prorectori, cati studenti straini s-au inmatriculat la Ovidius? Raspunsul mi-l dau singur, cu siguranta mai putini decat erau in anii anteriori.
  Din pacate, acesti gropari ai UOC chair au senzatia ca fac bine, in ceea ce fac pentru aceasta universitate insa, din fericire, tot mai multi colegi si-au dat seama de capacitatea lor si am senzatia ca le cam suna ceasul! Tic-tac, tic-tac, tic-tac!

 10. C.D says:

  Astia abia dau salariile, greu cu intarzieri, specialitatile dispar, departamentele la fel, studenti din ce in ce mai putin fie ei straini sau romani si voi vorbiti de gradatiile de merit. Alea sunt demult impartite intre ei , ca totul de altfel. Asta e realitatea ca ne place sau nu, asta e. Speram la o schimbare, dar adevarul este ca daca nu incepem sa ne schimbam atitudinea de sclavi, speram degeaba.

 11. Stim NOI says:

  In UOC ne conduce acum NESIMTIREA ….
  “Nesimţirea este o trăsătura a boului, care rage ca măgarul, dar se crede leu!” (Octav Bibere)

 12. Lector univ.dr. says:

  Cum totul se prabuseste in aceasta universitate, sunt sigur ca decizia pe care am luat-o de a pleca este unica solutie. Sa ramana GASCA cu acolitii ei sa conduca desfiintarea Universitatii Ovidius din Constanta. Le doresc mult succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *