7 thoughts on “REVENIM LA UOC

 1. Coleg says:

  Ar trebui ca opinia publica sa afle și alături de ea, oficialii din Ministerul Educatiei, ca la aceasta universitate, TOTUL este simulat: evaluările anuale, colegiale sau asumate, evaluarea cadrelor didactice de catre studenti, care sunt falsificate sau nu se fac deloc, etc.
  Mi-e teamă că asa-zisa autonomie UNIVERSITARĂ este interpretată la Ovidius cu atitudinea fac ce vreau cu banul public; eu sunt legea, eu sunt statul. Nimeni nu respectă nici un Regulament, dar acesta este invocat fatarnic de cate ori le serveste vreun interes.
  O boala morală stăpânește tot sistemul de invatamant si administrativ, astfel încât conflictele de interese devin cadrul ideal de a-si servi interesele private.
  Ar fi atat de multe de spus încât doar un control la sânge ar putea demasca aceasta filieră de tip mafiot, aclimatizata in parametri educaționali, chipurile. Desigur, controlul trebuie sa fie multidisciplinar si făcut de specialiști care nu au nimic in comun cu universitatea Ovidius.
  Nu e de gluma, nu luati ușor aceasta situație!
  Apărarea intereselor de clan merge până la distrugerea profesională a celor care spun lucruri adevarate sau demasca tarele sistemului. Cei care apără sistemul insa, sunt bine stimulați financiar și de cele mai multe ori, fie au alte servicii și venituri, fie au norme și contracte de cercetare ce la asigură fonduri substanțiale. E foarte greu sa demonstrezi situațiile ilegale, pentru ca se ascund după deciziile consiliilor facultăților sau ale Senatului, unde a ajunge membru, trebuie obligatoriu sa fii in sistemul relațional de tip mafiot. Se sustin cu incrancenare, desi ei cunosc foarte bine faptele ce incalca legea.
  Doar câteva articole publice in presa ii mai face sa cosmetizare pe ici, pe colo, starea reală de fapt.
  Si uite asa, diplomele se sau oricum, cifra de școlarizare fiind singura lege ce patronează interesul lor: BANII PUBLICI.

 2. Facultatea de Litere says:

  Noi, la Litere, nu stim nimic despre acest chestionar. Nu am primit nimic pe mail, nici nu stim de existenta lui. Noroc ca mai aflam de pe blogul dumneavoastra.

 3. Lector says:

  In multe facultati chestionarul nu a fost distribuit tuturor. Se evalueaza ei intre ei, precum la premierea “excelentei” in cercetare si educatie, cand cuplul Gartu-Maftei a premiat decanii, prodecanii si directorii de department in proportie de 90%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *